Camin batrani Alzheimer

De ce este un camin pentru batrani cu Alzheimer o alegere inspirată pentru seniori?

Timpul nu iartă pe nimeni, iar atunci când sănătatea celor dragi începe să pălească sub greutatea unor boli ireversibile, recomandat este să alegeți pentru ei cea mai bună variantă de trai.

Bătrâneți Fericite și-a deschis porțile din dorința de a oferi părinților și bunicilor un mediu sigur și confortabil, în care să locuiască și unde să primească toată atenția de care au nevoie, mai ales dacă suferă de Alzheimer, o boală neuro-degenerativă nemiloasă. Acest camin batrani Alzheimer vă stă la dispoziție atunci când nu aveți nici timpul necesar, nici pregătirea medicală profesională aferentă pentru a vă ocupa de seniori așa cum aceștia ar merita.

Camin batrani Alzheimer – un loc sigur pentru vârstnici

Alzhemeir este o boală care se dezvoltă cu precădere la persoanele în vârstă, și care se manifestă în cele mai neașteptate momente. Personalul calificat din cadrul acestui camin batrani Alzheimer este, însă, unul pregătit pentru a se confrunta cu toate simptomele bolii neurodegenerative:

  • pierderi de memorie – pot apărea oricând la seniori, făcându-i pe aceștia să uite cine sunt ori unde se află. Atunci când locuiesc singuri, pentru bătrâni este periculos chiar și să iasă din casă în aceste condiții, pentru că riscă să nu-și mai amintească unde locuiesc;
  • stări de confuzie – acestea se împletesc cu momentele de amnezie temporară și le provoacă celor în vârstă o teamă exagerată, mai ales când nu mai înțeleg ce spun interlocutorii lor, sau când le este neclar de ce au început o anumită activitate;
  • atacuri de panică spontane;
  • stări de suspiciune la adresa persoanelor din jur, deși acestea nu acționează în niciun fel.

Când este recomandat să apelați la un azil batrani Alzheimer?

Dacă vă întrebați când este momentul oportun să optați pentru un azil batrani Alzheimer, răspunsul este unul destul de simplu: atunci când observați că cei dragi încep să dezvolte simptomele acestei boli neurodegenerative. Primul pas pe care este recomandat să îl faceți este acela de a contacta un medic de specialitate, care să vă ofere un diagnostic ferm, iar mai apoi ne puteți contacta, pentru a alege împreună pachetul potrivit pentru cei dragi din cadrul acestui azil batrani Alzheimer. În funcție de starea de sănătate a fiecărui oaspete în parte, îi oferim servicii personalizate, datorită cărora bunicii să se simtă confortabil și să aibă parte de grija pe care o merită.

Camin Alzheimer – ce servicii medicale punem la dispoziția seniorilor?

Pentru a fi siguri că luați decizia corectă, alegând un camin Alzheimer pentru bunici sau părinți, vă prezentăm mai jos serviciile de specialitate pe care le punem la dispoziția acestora:

  • acces la un medic de familie în permanență, care se ocupă de monitorizarea stării de sănătate a oaspeților noștri;
  • acces la un medic psihiatru;
  • acces la un medic nutriționist, care contribuie la realizarea planurilor de mese personalizate, în funcție de necesitățile seniorilor;
  • personal calificat, care le este alături celor vârstnici atunci când se confruntă cu simptomele Alzheimer-ului: asistentele se ocupă de liniștirea seniorilor în momentele în care au atacuri de panică, indicându-le exerciții eficiente de respirație;
  • personalul acestui camin Alzheimer se ocupă inclusiv de susținerea seniorilor cu probleme de mobilitate, fiindu-le alături atunci când trebuie să se deplaseze dintr-o încăpere în alta;
  • administrarea tratamentelor prescrise de medicii de specialitate, fie că este vorba despre tratamente pe bază de pastile ori injectabile.

Pe lângă toate aceste servicii medicale, ne ocupăm și de facilitarea realizării analizelor de specialitate atunci când ele sunt necesare seniorilor. De exemplu, putem amenaja un spațiu special în cadrul azilului, unde asistenele să se ocupe de recoltarea sângelui. Mai mult, dacă la un moment dat oaspeții noștri au nevoie de serviciile unei ambulanțe, ne putem ocupa și de acest aspect pentru bunăstarea părinților și a bunicilor.

Un plan alimentar corect

Alimentația joacă un rol esențial atunci când vine vorba despre îngrijirea sănătății, mai ales la seniori, iar Bătrâneți Fericite este unul din cele mai bune centre ingrijire batrani cu Alzheimer din acest punct de vedere. Mai exact, colaborăm cu un nutriționist, care dispune de toate fișele oaspeților noștri, iar în baza acestora și a stării de sănătate a fiecărui bunic în parte, realizează un plan alimentar echilibrat, care să conțină nutrienți excelenți. Astfel, seniorii primesc zilnic 3 mese principale, dar și gustări proaspete și sănătoase.

Ori de câte ori este necesar, alimentația vârstnicilor este adaptată stării lor de sănătate. De exemplu, dacă la un moment dat condiția lor le permite, pot începe să primească alimente mai diversificate sau, dimpotrivă, au parte de o alimentație mai săracă în zaharuri sau sare. Puține sunt tipurile de centre ingrijire batrani cu Alzheimer care acordă meselor o atenție atât pe mare, pe cât o oferim noi, iar fără modestie, rezultatele au fost vizibile în timp.

Servicii de spălătorie, uscătorie și călcătorie

Înțelegem că responsabilitățile de zi cu zi sunt cele care îi apasă pe seniori în general, motiv pentru care ne ocupăm pentru ei în acest cămin de batrani cu Alzheimer de tot ce înseamnă serviciile de spălătorie, uscătorie și călcătorie. Mai exact, ne asigurăm că bunicii și părinții au mereu hainele bine curățate și igienizate, la fel ca și lenjeriile de pat, dar și prosoapele pe care aceștia le folosesc în cadrul acestui camin de batrani cu Alzheimer. Este vorba despre un pas mic, dar foarte important pe care îl facem pentru confortul oaspeților noștri.

Consiliere duhovnicească și transport la biserică de la azil de batrani cu Alzheimer

Prețuim inclusiv relația oaspeților noștri cu spiritualitatea, motiv pentru care le punem seniorilor la dispoziție transport de la azil de batrani cu Alzheimer până la biserică și înapoi. Ori de câte ori bunicii și părinții simt nevoia să meargă la slujbă ori să discute cu un preot, le facilităm accesul în acest sens și le oferim toate condițiile necesare pentru a se simți conectați cu Dumnezeu. Înțelegem cât de importantă este rugăciunea și respectăm fiecare religie în parte. De asemenea, oaspeții noștri pot păstra în camerele lor în cadrul acestui camin de batrani Alzheimer icoane ori alte obiecte de cult, care îi ajută să se simtă mai bine și să se roage atunci când consideră că este momentul.

Îngrijire corporală

Dincolo de faptul că personalul din acest azil bolnavi Alzheimer le este alături seniorilor atunci când trebuie să se deplaseze, le oferim oaspeților ajutor și atunci când trebuie să se ocupe de igiena personală. Înțelegem cât de dificil le poate fi bunicilor să accepte sprijin în acest sens, dar cu dăruire și înțelegere îi facem să se simtă confortabil și să accepte ajutorul nostru.

Organizăm zile de naștere speciale

Un alt aspect, pe care dorim să vi-l aducem la cunoștință, este acela că atunci când locuiesc la noi, în incinta acestui camin de batrani Alzheimer, seniorii se bucură și de zile de naștere deosebite, dar și de onomastici speciale. Întrucât ne dorim să aducem oaspeților zâmbetul pe buze, le organizăm momente inedite, în care să se bucure și să petreacă alături de ceilalți companioni de azil de batrani cu Alzheimer. De asemenea, avem grijă ca sărbătorile de peste an, așa cum sunt Crăciunul sau Paștele, să fie și ele marcate în mod corespunzător, ca acasă.

Socializarea, esențială pentru antrenarea minții la un camin de batrani Alzheimer

Pe lângă dormitoarele atent mobilate și bucătăria foarte bine echipată, în cadrul acestui azil bolnavi Alzheimer seniorii au parte și de un spațiu comun. În incinta living-ului spațios cei vârstnici dispun de un televizor de ultimă generație, la care își pot urmări emisiunile preferate, dar și de o bibliotecă generoasă, din care își pot alege cărți care să le transforme timpul într-unul mult mai plăcut. Mai mult, în cadrul acestui azil bolnavi Alzheimer, cei dragi vouă se pot bucura și de jocuri de societate deosebite (șah, table, remi), care au menirea să le antreneze mintea și să le reamintească de cât de competitivi sunt.

Mijloace de comunicare moderne, mereu la dispoziția seniorilor

Un alt aspect esențial, pe care să îl aveți în vedere, este acela că datorită mijloacelor moderne de comunicare puteți vorbi oricând cu cei dragi atunci când locuiesc într-un camin de batrani cu Alzheimer. Astfel, părinții și bunicii se simt iubiți și apreciați și nu se confruntă cu sentimentul de abandon. Mai mult, puteți veni oricând la acest camin de batrani cu Alzheimer, pentru a vă vedea și pentru a-i face pe seniori să se simtă mai aproape de casă.

Alegând unul din cele mai bune centre ingrijire batrani cu Alzheimer pentru cei dragi, alegeți de fapt viața pentru ei! Este foarte important să le oferiți seniorilor un mediu sigur, confortabil și primitor, în care să se bucure de servicii de top, iar noi vă stăm la dispoziție oricând aveți nevoie!

Contacti-ne

Pentru o oferta personalizata si pentru a alege cel mai potrivit pachet de servicii pentru batranii dumneavoastra, nu ezitati sa ne contactati.